kleine hond

Veel mensen kiezen voor een kleine hond. Maar welke soorten kleine honden zijn er eigenlijk allemaal? Er zijn veel verschillende soorten kleine honden. Er is een grote verscheidenheid en elk type heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen, dus iedereen die voor een kleinere hond kiest, zal met een aantal zaken rekening moeten houden:

– Hoe actief is dit type gemiddeld?

– Hoe makkelijk of moeilijk is het om dit type hond te trainen; leert de kleine hond snel of niet; kan ik mijn kleine hond kunstjes leren zoals ‘apporteren’ enz. (sommige honden, zoals retrievers, zijn uitstekende leerders)?

– Als het ras graag rondrent en speelt, waar zal het dan veilig zijn? Hoeveel ruimte hebben we thuis; kunnen we een deel van onze tuin bestemmen om het kleine ras veilig te laten ravotten? Zal is het goed voor de kleine hond om in ons huis te spelen?

– Is het goed voor dit type kleine hond om op het bed rond te rennen of zelfs ‘s nachts bij ons te slapen?

– Verhaart dit ras meer dan andere rassen, en hoe vaak zal ik mijn huis daardoor moeten schoonmaken?

– Zijn er medische aandoeningen of ziekten die vaak voorkomen bij dit ras en die het waard zijn om te weten voordat u een bepaald huisdier koopt? Sommige rassen worden vaker ziek dan andere. Wat kunnen enkele van deze frequente ziekten zijn?

– Wat voor temperament heeft dit type; kan ik verwachten dat hij zich op een bepaalde manier gedraagt omdat hij zo klein is, maar misschien zo’n grote persoonlijkheid heeft? Het gaat niet alleen om de grootte, maar ook omhoe de genetische kenmerken van de hond zich verhouden tot uw levensstijl en huiselijke omgeving.

– Hoe gemakkelijk is het om dit type kleine hond te verzorgen?

– Hoe groot zal hij zijn als hij volgroeid is; welk gewicht; als mijn huisdier groot is voor zijn ras, zal ik dan een groter huis of voertuig moeten kopen omdat hij niet comfortabel in mijn gemiddelde auto past (vooral belangrijk als u met het vliegtuig op vakantie wilt gaan)?

– Waar kan ik mijn nieuwe kleine hond vandaan halen? Met andere woorden, moet ik adopteren uit een asiel, kopen bij een gerenommeerde fokker die gezondheid en welzijn boven alles stelt, of moet ik kopen bij een fokker zonder scrupules die zijn honden op onverantwoorde wijze fokt zodat ze veel ziektes hebben? Moet ikkopen bij een dierenwinkel of online verkoper?

– Hoe groot is de kleine volwassen hond? Wat is zijn gewicht als volwassen hond? Zal ik hem veel kunnen dragen als ik dat wil, bijvoorbeeld op vakantie of op reis van huis?

– Heeft dit type kleine hond specifieke verzorgingsbehoeften die problemen kunnen opleveren voor iemand die niet zo goed is in het plannen van dingen zoals vrij krijgen van het werk om de hond regelmatig naar de kapper te brengen?